logo
Foto: Esben Haakenstad/Norges Postmuseum
Norges Postmuseum / Velkommen til Norges Postmuseum

Velkommen til Norges Postmuseum

Til 31. august tilbyr Norges Postmuseum på Maihaugen utstillinger og opplevelser for besøkende. Museet ivaretar et nasjonalt ansvar for posthistorie.  

Ved Norges Postmuseum kan du se deg rundt på egenhånd i vår flotte utstilling Post underveis og se postverkets historiske filmer. Det er redusert tilbud denne sommeren, men det legges til rette for et spennende og trygt program. Les mer om våre smitteverntiltak

 

Bill. merk. "Jakten på den rette"

Norges Postmuseum viser en ny utstilling som stiller ut kontaktannonser med personlige beskrivelser og ønsker. Det er ikke alltid like lett å finne den rette. Når omgangskretsen eller nærområdet blir for lite må man være kreativ. I mange år ble kontaktannonser, ofte i kombinasjon med håndskrevne private brev, en måte å finne en partner på.

Foto: Norges Postmuseum

Les mer om utstillingen som vises i Maihaugens hovedbygning. 

 

Postkassens historie fra 1855

I Postgården kan du se et utvalg postkasser og postinnkast fra Norges Postmuseums samling, og se hvordan de har endret seg over tid. Den offentlige postkassen er sentral i Postens virksomhet. Vi kjenner alle den røde postkassen med luke som må åpnes for å legge i et brev vi vil sende. Les mer om utstillingen som kan sees i andre etasje i Postgården. 

 

Postsjåføren

Denne sommeren kan du på enkelte dager i juli møte postsjåføren på torget i byen. Han slår gjerne av en prat, og viser deg noen av skattene blant Postens kjøretøy. Er du heldig kan du se sjåføren starte et av kjøretøyene, det er litt av et syn og en lyd når de eldre kjøretøyene starter.

Opplevelsene ved Norges Postmuseum er inkludert i Maihaugens inngangsbillett. 

 

Norges Postmuseum er åpent til 31. august hver dag fra 10.00 til 17.00.

Informasjon om billetter og åpningstider

Velkommen til Norges Postmuseum i sommer!