Postmann på historisk rød postmotorsykkel med sidevogn foran Postgården på Maihaugen.
Foto: Esben Haakenstad/Norges Postmuseum

Velkommen til Norges Postmuseum

Til 31. august tilbyr Norges Postmuseum på Maihaugen utstillinger og opplevelser for besøkende. Museet ivaretar et nasjonalt ansvar for posthistorie.  

Ved Norges Postmuseum kan du se deg rundt på egenhånd i våre flotte utstilling Post underveis og se postverkets historiske filmer. Det er redusert tilbud denne sommeren, men det legges til rette for et spennende og trygt program. Les mer om våre smitteverntiltak

 

Foto: Norges Postmuseum

Ny utstilling: Postkassens historie fra 1855

Fra 4. juli kan du se et utvalg postkasser og postinnkast fra Norges Postmuseums samling, og se hvordan de har endret seg over tid. Den offentlige postkassen er sentral i Postens virksomhet. Vi kjenner alle den røde postkassen med luke som må åpnes for å legge i et brev vi vil sende. Les mer om utstillingen som kan sees i andre etasje i Postgården. 

 

Postsjåføren

Denne sommeren kan du på enkelte dager i juli møte postsjåføren på torget i byen. Han slår gjerne av en prat, og viser deg noen av skattene blant Postens kjøretøy. Er du heldig kan du se sjåføren starte et av kjøretøyene, det er litt av et syn og en lyd når de eldre kjøretøyene starter.

Opplevelsene ved Norges Postmuseum er inkludert i Maihaugens inngangsbillett. 

Velkommen til Norges Postmuseum i sommer!

 

Norges Postmuseum er åpent til 31. august hver dag fra 11.00 til 16.00.

Informasjon om billetter og åpningstider

Foto: Esben Haakenstad/Norges Postmuseum

Foto: Esben Haakenstad/ Norges Postmuseum